Stockholm & Nobis Hotel

Det er ingen tvil om at å reise er noke av det eg likar best og setter høgst. Eg elskar å oppleve nye plassar, møte nye mennesker, og det aller beste: å få ein liten pause fra kvardagen. For min del handlar det ikkje alltid om å reise lengst muleg vekk, tvert imot kan det nokre gangar faktisk vere minst like deilig å sleppe den lange reisen.

Så det er ikkje utan grunn at Stockholm er ein av mine favorittbyar. Reisen kan vere både kjapp og billig, og alternativa er mange. Ein kan fly, ta det daglige hurtig-toget som går mellom Oslo og Stockholm, nytte seg av buss eller sjølvsagt ta det som ein roadtrip. Byen i seg sjølv er jo fantastisk vakker, og det er både mykje å gjer og sjå på. I tillegg er det eit supert utvalg av både restauranter og butikkar. Her kan du finne søte nisjebutikkar, dei typiske kjedebutikkane og dei meir eksklusive forretningane. Med andre ord, i denne byen er det noke for alle.

Det eg derimot synst kan vere litt vanskeleg når eg skal ut å reise er å finne eit hotell. Ein vil jo så gjerne ha eit fint hotell med ein bra plassering til ein bra pris. Så er det heller ikkje eit minus om hotellet kan gi deg ein spesiell opplevelse, har ein kul eller unik stil,  eller ein spennande historie. I stockholm har eg funne “mitt” hotell. Eit hotell som har både ein spesiell stemning, ein spennande historie, eit lekkert design og bra plassering. Eg snakkar om Nobis Hotel.

Nobis Hotel ligger midt i hjerte av Stockholm, og er eit av dei vakraste og mest gjennomførte hotella eg har besøkt. Servicen var super, frukosten var fantastisk, og rommet var heilt perfekt med utsikt ut over Norrmalmstorg. I tillegg til dette har dei ein fantastisk lounge der det er heile 28 meter høgt opp under taket, og ei trapp som er verdt eit besøk i seg sjølv.

Ein anna spennande ting med dette hotellet/bygget er at det var her ranet av Kreditbanken på Norrmalmstorg skjedde. Ranet som har vorte oppstandelsen til begrepet Stockholmssyndromet. Det kan du lese meir om her.

Du huskar kanskje kor magisk det var å bu på hotell da du var liten? Kor spenannde og morsomt det var å gå rundt i gangane for å utforske? Akkurat den følelsen gav dette hotellet meg. Alt var så gjennomført, så spennande, og eg kunne omtrent ikkje vente med å få utforske. Du kan lese og sjå meir om hotellet her.

Så om du trenger ein liten pause fra kvardagen eller kvalitetstid sammen med mor/datter, kjæreste eller ei venninne så kan eg verkeleg anbefale Stockholm og Nobis Hotel. Det er nesten sånn at eg bookar ein tur no når eg skriver innlegget, for ei helg med god mat & drikke, hygge og kos hadde eigentleg vore heilt perfekt no.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterest
Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *